Svátek sousedů a historické fotografie

historická pohlednice VšestudV úterý 30. května se v mnoha evropských zemích slaví Svátek sousedů. Slavit se letos bude také ve Všestudech na obecním úřadě, a to nejspíše od 17. hodin. Vše ale včas upřesníme a informace samozřejmě dáme kromě webových stránek také na vývěsky.
A na co se můžete těšit? Na spousty historických fotografií ze Všestud, Dušník nad Vltavou a dalších obcí v okolí. Fotografie budeme promítat, takže budou dost velké, abychom snímky mohli podrobně prozkoumat. Zvláště pak zveme všechny pamětníky, protože bychom si rádi k fotografiím doplnili jména lidí, kteří na fotografiích jsou. A zveme nejen místní, ale i lidi z okolí – je to přece svátek sousedů.

A co je to ten Svátek sousedů? Má své webové stránky, kde se mimo jiné dozvíte, že se v České republice letos bude slavit poprvé (a Všestudy jsou u toho). Také zjistíte, že vznikl v roce 1999 v Paříži a v roce 2005 už se slavil v 377 evropských městech za účasti 4,5 milionu lidí.
Jestli máte nějaké staré fotografie, budeme rádi, pokud nám je zapůjčíte, abychom je mohli naskenovat a taktéž 30. května promítat a později též publikovat na těchto webových stránkách.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice události a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.