30/5/06: V úterý slavíme Svátek sousedů

Všestudy čp. 34V úterý 30. května 2006 v 17:30 hod. se v zasedacím sále obecního úřadu Všestudy sejdeme nad starými fotografiemi ze Všestud, Dušník nad Vltavou a okolí. Fotografie budeme promítat, abychom si je mohli důkladně prohlédnout. Na místě bude také příležitost nahlédnout do starých kronik Dušník nad Vltavou a dobových dokumentů. Zveme nejen místní obyvatele, ale i přespolní a další.

Touto akcí se zároveň připojujeme k celoevropským oslavám Svátku sousedů. Ten vznikl v roce 1999 v Paříži a v roce 2005 už se slavil v 377 evropských městech za účasti 4,5 milionu lidí. Letos poprvé se slaví také v České republice.


Budeme rádi, pokud účastníci poznají lidi na fotkách, případně nám sdělí další informace, které se k obrázkům vztahují. Rádi bychom si tyto vzpomínky zapsali, abychom je mohli využít při tvorbě nové kroniky Všestud a Dušník nad Vltavou. Vybrané fotografie také budeme postupně zveřejňovat na těchto webových stránkách.

Jestli máte nějaké staré fotografie, budeme rádi, pokud nám je zapůjčíte, abychom je mohli naskenovat a taktéž 30. května promítat a později též publikovat na těchto webových stránkách.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice události a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.