Knihovna získá připojení k internetu zdarma

počítačVšestudská knihovna bude mít připojení k internetu zdarma. Zařadí se tak do seznamu knihoven, kde si mohou jejich návštěvníci nejen půjčovat knížky, ale také vyhledávat informace na internetu.

Stalo se tak díky Projektu internetizace knihovnen (PIK) ministerstva informatiky, do kterého se všestudský obecní úřad přihlásil. Žádosti bylo vyhověno, takže knihovna získá vysokorychlostní připojení k internetu prostřednictvím komunikační infrastruktury veřejné správy na tři roky zdarma. Samotné připojení bude po technické stránce zajišťovat Český Telecom.

Bohužel zatím má úřad k dispozici pouze jeden starší počítač, který není pro připojení k internetu vhodný. Bude proto zapotřebí pořídit kvalitnější počítač (případně počítače). Záleží ovšem také na zájmu obyvatel. Proto prosím pište do diskuze, zda využijete možnosti pracovat s internetem v knihovně a jaké služby byste hlavně chtěli využívat (hledání na webu, e-maily, internetová telefonie…).

V knihovně by měla být vyškolená obsluha, která bude moci návštěvníkům pomoci se základní orientací na internetu. Dle zájmu ale můžeme připravit také stručný úvod do zacházení s počítačem a práce na internetu. Pište proto, co vás zajímá.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Knihovna získá připojení k internetu zdarma

  1. Pingback: Všestudy » Archív » Veřejný internet je tu pro vás

Komentáře nejsou povoleny.