Lepším značením proti zbloudilým řidičům

uzavřený most ve VeltrusechOd chvíle, kdy byl ve Veltrusích kvůli opravě uzavřen most, se výrazně zvýšil počet automobilů projíždějících obcí Všestudy a pokračujících dále přes Dušníky nad Vltavou. Řidiči se pak často ptají, kde najdou most přes Vltavu. Starosta Všestud proto zaslal dopis na dopravní odbor MÚ Kralupy (jehož kopii najdete níže). Nyní tak můžeme sledovat, jak rychle dokáží pracovníci odboru zřídit nápravu a značení doplnit tak, aby počet zbloudilců omezili (zcela zamezit mu zřejmě nejde).

AKTUALIZACE
4/7/06: odpověď z odboru dopravy
(původně byl článek publikován 7/6/06)

Odbor dopravy MěÚ Kralupy nad Vltavou odeslal dne 13/6/06 odpověď. V té vysvětluje, jak bylo značení provedeno a slibuje doplnění označení objízdné trasy o navigaci na objížďku po D8, tedy na sjezd Úžice. Reakci publikuji se zpožděním, takže by značení již mělo být ve Veltrusích instalováno. Snad zbloudilým řidičům pomůže a sníží počet vozů projíždějícíh naší obcí. Celý text odpovědi odboru dopravy naleznete níže.

Kralupy nad Vltavou 13/6/06

Oprava mostu ve Veltrusech – přechodná úprava provozu

Odbor dopravy Městského úřadu Kralupy nad Vltavou, jako příslušný orgán státní správy ve věcech silnic II. a III. třídy, obdržel Vaši žádost ve věci dopravního značení objízdných tras v rámci opravy mostu přes Vltavu ev. č. 606-009 u Veltrus.

Zdejší odbor dopravy provedl kontrolu dodržování podmínek rozhodnutí o uzavírce u dodavatele stavby fy SaM Česká Lípa, a.s., tj. pravidelné kontroly umístění jednotlivých DZ, náhradu poškozených, zcizených DZ apod. Kontrolou zápisů ve stavebním deníku nebyly shledány závady.

Dále upozorňujeme na skutečnost, že stávající přechodná úprava provozu byla stanovena třemi subjekty, a to pro dálnici D8 Ministerstvem dopravy ČR, pro silnici č. I/16 Krajským úřadem Středočeského kraje a pro silnice II. a III. třídy zdejším odborem po předchozím souhlasu příslušného orgánu Policie ČR. Vše na základě dopravně-inženýrských opatření, zpracovaných projektantem opravy mostu.

Základní nedostatek vidí odbor dopravy MěÚ Kralupy nad Vltavou v rozhodnutí Ministerstva vnitra ČR, kde požadovalo, aby v textu na DZ „IP 22“ „POZOR, MOST VELTRUSY UZAVŘEN“ nebylo uvedeno „OBJÍŽĎKA PO D8“. Po přečtení textu na DZ „IP 22“ již zřejmě řidiči nestačí zareagovat na DZ „JS 11c“ – (šipku“ směr objížďky.

Po konzultaci s Policií ČR OŘ DI Mělník bylo přijato toto opatření:

– před orientační tabuli s označením uzavírky – na začátku uzavřeného úseku ve Veltrusech bude umístěna DZ „IP 22“, kde bude vyznačen směr návratu k nájezdu na dálnici D8 – EXIT 9 Úžice.

Toto opatření by mělo zabránit bloudění řidičů, kteří přejeli návěští před odbočením na objížďku.

S pozdravem

Miroslav Hořejší

vedoucí odboru dopravy

text zaslaného dopisu:

Městský úřad Kralupy n. Vlt.
dopravní odbor
k rukám p. M. Hotě

Ve Všestudech dne 22. 5. 2006

Věc: Oprava mostu ve Veltrusech – nedostatečné značení

Vážení,

žádáme vás o zásah do nedostatečného značení objízdné trasy Veltrusy – Nová Ves.

Denně obcí Všestudy a Dušníky bloudí desítky automobilů hledající cestu na D8,
případně jakýsi „jiný most“. Z toho množství usuzujeme, že dopravní značení musí nutně vykazovat logické nedostatky, neboť toto nakupení zbloudilých vozů je nad rámec pochopitelné průměrné demence řidičů.

Děkujeme za pochopení a aktivní pomoc (snad by pomohla výrazná dopravní značka umístěná za Veltrusy před odbočkou na Všestudy).

S pozdravem

Ing. Eduard Zeman

starosta

Na špatně značenou objížďku si ale stěžují i další. V článku středočeské přílohy MF Dnes z 15/5/06 značky kritizuje také veltruský starosta Bronislav Havlín.„Ve Veltrusech tak končí mnoho bloudících řidičů. Nemám jim to ale za zlé. Podle těch značek ani jinam přijet nemůžou. Jediná značka o objezdu je na sjezdu z dálnice, takže kdo nejede po dálnici, ani o ničem neví,“ řekl MF Dnes. Už prý na to upozorňovali policii i dopravní policisty, ale podle nich je vše v pořádku.

Nelahozeves zase čelí nevídanému nárůstu dopravy, neboť si tudy mnozí řidiči cestu zkracují. Dokonce tam projíždějí i kamióny, přestože je v obci zákaz průjezdu vozů nad 3,5 tuny.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Lepším značením proti zbloudilým řidičům

  1. Podle zpráv z tisku bude oprava trvat až do konce září, je tedy o 3 měsíce zpožděná. Doufejme, že dojde k opravě značení, a to dřív než na konci srpna.

  2. No sebelepsi znaceni nepomuze. Doporucuji vrele posezeni na zahradce „U Libuse“. Je dobra zabava sledovat kolik lidi prijede ke staremu mostu, a tam uvidi zavoru. Prestoze je u „klastera“ zcela jesne hovorici znacka slepa ulice.

Komentáře nejsou povoleny.