Obec pořádá odpoledne s dopravní soutěží

autíčko na silniciNa hřišti ve Všestudech se ve čtvrtek 31. srpna 2006 od 13:00 hodin koná speciální program pro děti doplněný dopravní soutěží. Obecní úřad Všestudy ho uspořádal zejména jako poučení pro školáky i předškoláky, kteří již sami jezdí na kole a na začátku školního roku jim v silnějším silničním provozu hrozí velké nebezpečí. Mohou se ho ale zúčastnit i menší účastníci s tříkolkami nebo koloběžkami a přespolní kamarádi.


Na hřiště dorazí vyškolení pracovníci městské policie a nejprve vysvětlí dětem srozumitelným, názorným způsobem nová pravidla silničního provozu a základní bezpečnostní zásady při jízdě na kole. Malí řidiči se dozvědí o povinném vybavení kola, ale i o tom, jak se bezpečně chovat jako chodci. Část 20minutového povídání bude zaměřena na prevenci kriminality a na krizové situace (když se dítě ztratí, octne se v místě nehody, osloví ho neznámý dospělý a podobně), podle zkušeností policistů totiž tyto informace nikdy není zbytečné opakovat.

Ve druhé části si děti v soutěžích procvičí praktické dovednosti – k nim patří mj. jízda zdatnosti nebo znalost základních značek. Pokud se nevyhnou žádnému úkolu a zodpoví všechny otázky, obdrží na konci programu dětský řidičský průkaz.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice události a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.