Počet návštěvníků roste, bohužel přišel i spam

statistika: (www.)vsestudy.czWebové stránky obce Všestudy navštěvuje čím dál více lidí. Podle statistik tak v září 2006 na stránky zavítalo 428 unikátních návštěvníků, což je více než čtyřnásobek oproti lednu téhož roku.

Bohužel vzrostlo také množství spamu na stránkách fóra, kde se během víkendu 7-8/10/06 objevilo několik desítek bezcenných zpráv. Abychom počet příspěvků nabízejících hazardní hry a různé prášky omezili, přistoupili jsme k zákazu anonymních příspěvků. Každý, kdo chce do fóra něco napsat, se tak nyní musí zaregistrovat. Věříme, že toto opatření nepovede k umrtvení fóra, kde to začíná žít a kde snad zastupitelé (současní i budoucí) naleznou inspiraci pro své konání. Při každé další návštěvě už se registrovaní čtenáři pouze přihlásí a rovnou uvidí i barevně odlišené části fóra, kde se od jejich poslední návštěvy něco změnilo.


Ale zpět ke statistikám. Pokud údaje z tabulky, která se zobrazí, pokud kliknete na obrázek vlevo nahoře, přepočítáte, zjistíte, že se každý unikátní návštěvník na web vsestudy.cz během září podíval 2,83krát a během jedné návštěvy otevřel 3,63 stránky.

statistika: forum.vsestudy.cz
statistika: fotbal.vsestudy.cz
Další stovky návštěvníků se objevily na subdoménách spadajících do tohoto webu, a to zejména v již zmíněném diskuzním fóru (jak dokladuje obrázek vlevo). Dalších více než sto unikátních návštěvníků přišlo na stránky SK Viktoria Všestudy (viz obrázek vpravo). Na samostatné stránky Dušník nad Vltavou (jde o statické stránky s minimem aktualizací) se podívalo 94 návštěvníků a do sekce fotografií (kam vedou odkazy u některých článků publikovaných na těchto webových stránkách) nahlédlo 85 unikátních návštěvníků.

Stačí kliknout na malé obrázky s náhledy statistik a objeví se podrobnější tabulky. Věříme, že návštěvníků bude nadále přibývat a webové stránky využijí také ke konstruktivní komunikaci se svými sousedy i zastupiteli.

Vysvětlení pojmu unikátního návštěvníka jsme si vypůjčili z již publikovaného článku sumarizujícího návštěvnost do března 2006: „A co to je unikátní návštěvník? Může to být jeden člověk, ale spíše to bude více lidí. Jde totiž o identifikaci počítače, takže pokud má k jednomu počítači přístup více lidí, jsou započítáni jako jeden unikátní návštěvník. Také v některých domácích či firemních sítích se stává, že všichni uživatelé dané sítě se navenek jeví jako jeden unikátní návštěvník. Je tedy dobře možné, že reálně se na některé ze stránek Všestud objevil dokonce dvoj a možná i vícenásobný počet lidí.“

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice web a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u „Počet návštěvníků roste, bohužel přišel i spam

  1. Pingback: Všestudy » Archív » Web Všestud sleduje více lidí, než kolik máme obyvatel

  2. Pingback: Všestudy » Archív » Fórum prošlo inovací a opět přijme i anonymní vzkazy

  3. Velmi se mi líbí Vaše stránky o obci kdysi jsem tam žila a moc se tam toho nedělo ale dnes je to jiné obec je stále upravovaná. Líbí se mi jak jste zrenovovali hřiště to když tamjezdil strýc pan Josef Rubeš tak to bylo nic moc: Dnes kdyby žil tak by se podivil jak se Všestudy změnili do krásna: Přeji krásné dny Chudobová Pavlína rozená Kratochvílová

  4. Dobrý den chtěla bych se optat jestli budete dělat k nějakému výročí obce také sraz rodáků jako je to tady u nás v jižních čechách. Děkuji za odpověd Chudobová Pavlína rozená Kratochvílová

Komentáře nejsou povoleny.