Přijďte se podívat na kresby Václava Landsingera

kresby Vaclava LandsingeraBude něco pravdy na tom, že naše obec (Všestudy, ale i Dušníky) přitahují dodnes lidi s výtvarným talentem. Víme o známých tvůrcích Lvu Šimákovi, Václavu Pokorném i Jaroslavu Herbstovi, o pobytech M. Alše a dalších malířů. A nevěděli jsme příliš o tom, že výtvarná tvorba zajímá také našeho souseda z Dušník (před několika lety také zastupitele) Václava Landsingera.


Na nabídku připravit alespoň malou výstavu nekývl hned, nemá prý o svých kresbách přehnané mínění. Kdo ale uvidí sérii osmi portrétů z roku 1998, neupře jejich autorovi pozorovací talent a smysl pro práci s tužkou. „Chtěl jsem si uchovat památku na naše blízké. Mnozí z nich nás už bohužel opustili,“ říká o nich. „Nakreslil jsem už spoustu portrétů, ale všechny jsem daroval,“ vysvětluje, proč vystavených obrázků není víc. Chystá se ale na další – a prý nejen kresby a nejen portréty.

Přijďte se tedy také na jeho obrázky podívat – najdete je na obecní přadě v patř, v nové části knihovny, kde jsou počítače s připojením na internet. Místnost je otevřena každé pondělí a středu od 17 do 20 hod. Obrázky tam budou do konce listopadu 2006.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je katia. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.