Veřejný internet je tu pro vás

počítač LenovoV pondělí 16/10/06 v 17:00 hod. oficiálně zahájil provoz veřejný internet ve všestudské knihovně. I vy tak můžete přijít do prvního patra, do bývalého archivu nad zasedací místností. Internet bude přístupný každé pondělí a středu od 17:00 do 20:00 hod. Provozní dobu je možné upravit podle zájmu občanů.

Mimořádně bude internet přístupný také v době konání voleb – konkrétně v pátek 20/10/06 od 15:00 do 17:00 hod.


Bývalý sklad je vymalovaný, dopněný speciální „knihovnickou“ ozdobou místnosti a deseti velkými fotografiemi z historie Všestud a Dušník. Mohou se tu napříště konat i menší setkání občanů nebo výstavy.

K využití jsou nyní v knihovně dva počítače, které obec pořídila za velkoobchodní ceny a nemusela platit ani za jejich dovoz, instalaci a nastavení. Počítače značky Lenovo jsou připojeny k internetu díky Projektu internetizace knihovnen (PIK) ministerstva informatiky, o němž jsme také již informovali. Obec tak za připojení o rychlosti 2 Mbps během tří let nezaplatí ani korunu.

Příchozím návštěvníkům bude s prací na počítači a internetu radit student Jan Beržoň. Ten byl jedním ze tří zájemců, kteří reagovali na výzvu obecního úřadu. Byl vybrán jako osoba, která počítačům i internetu rozumí. Může vám tak ukázat, jak na internetu vyhledávat informace, ale poradí i s dalšími úkony na počítači.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Veřejný internet je tu pro vás

  1. Pingback: Všestudy » Archív » Všestudská knihovna se nemá za co stydět

  2. Pingback: Všestudy » Archív » Web Všestud sleduje více lidí, než kolik máme obyvatel

Komentáře nejsou povoleny.