Zvonař byl obhlédnout všestudskou zvoničku

zvon ze Zvonařství ManoušekSdružení občanů za obnovu zvoničky ve Všestudech podniklo v záležitosti nového zvonu kroky, které dokazují, že nezůstalo jen u prázdného gesta. V minulých dnech naši obec navštívila skutečná osobnost v oboru zvonařství: Petr Rudolf Matoušek, majitel zbraslavského zvonařství a soudním znalec v oboru kampanologie (nauka o zvonech).


Na místě se seznámil se stavem zvoničky, s jejími technickými možnostmi a navrhnul parametry nového zvonu. Předal nám také zkušenosti s instalací zvonu a předně s jeho zabezpečením. V této chvíli by měla nastat diskuze o úpravách okolí zvoničky a o zabezpečení realizace celé akce. Zvon by měl být dodán na přelomu roku 2006/07. Z toho plyne, že je dostatek času na přípravu jeho slavnostní instalace. Zvon nebude mít náboženský charakter, a tak se na jeho „křtu“ budou podílet známé osobnosti např. valašský král Bolek Polívka.

napsal a zaslal Radek Pech

Další informace najdete v předchozím článku.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.