Web sleduje více lidí, než kolik máme obyvatel

vsestudy.cz - návštěvnost v roce 2006Webové stránky obce Všestudy navštěvovalo koncem roku 2006 více než 500 unikátních návštěvníků měsíčně. Unikátní návštěvník přitom
může být jeden člověk, ale spíše představuje více lidí. Jde totiž o identifikaci počítače, takže pokud má k jednomu počítači přístup více lidí, jsou započítáni jako jeden unikátní návštěvník.

Každopádně jde vzhledem k počtu obyvatel – podle statistik ČSÚ jich bylo na konci roku 2004 přesně 304 – o úctyhodné číslo. Je přitom třeba brát ohled i na skutečnost, že ne každý z obyvatel Všestud má k internetu jednoduchý přístup (mohou ale přijít do knihovny, kde je internet zdarma).

forum.vsestudy.cz - návštěvnost v roce 2006
Pokud vás zajímají čísla, najeďte myší na připojené obrázky – objeví se název obrázku s určením domény, ke které se vztahuje. Po kliknutí se pak objeví větší obrázek s čísly za celý rok. Nižší čísla představují unikátní návštěvníky, ta vyšší pak celkové počty návštěv v daném měsíci.

Mnozí z návštěvníků zavítali kromě základních stránek také do diskuzního fóra – tam byla návštěvnost dokonce ještě vyšší – v prosinci atakovala číslo 900 unikátních návštěvníků a celkový počet návštěv se blížil hranici dvou tisíc!

dusniky.vsestudy.cz - návštěvnost v roce 2006
Web má ale ještě další dvě části: stránky SK Viktoria Všestudy a samostatnou prezentaci osady Dušníky nad Vltavou.

Čísla tak oproti lednu roku 2006 vzrostla na více než pětinásobek, protože na začátku loňského roku na web Všestud zavítalo 106 unikátních návštěvníků a cestu do fóra našlo 114 návštěvníků. Fotbal je víceméně stabilní a drží se mezi 100 – 120 unikátními návštěvníky měsíčně, Dušníky pak oscilují kolem čísla 90.

Celkový počet návštěv je samozřejmě ještě vyšší, neboť tam se již nepočítají pouze unikátní návštěvníci, ale každá jednotlivá návštěva.

Přehled spravovaných domén s celkovými počty za rok 2006

doména celkový počet návštěv   počet zobrazených stránek
vsestudy.cz 12235 46745
forum.vsestudy.cz 13650 56415
fotbal.vsestudy.cz 2960 16952
dusniky.vsestudy.cz 3208 7939

Statistiky přitom negativně ovlivnilo několik drobných výpadků na straně technického zajištění provozu domény. Například v říjnu se celý týden statistiky u žádné z domén nenačítaly. Přesto byla čísla velmi vysoká, což bylo s největší pravděpodobností dáno zejména komunálními volbami, o kterých jsme zde informovali a o kterých se hojně diskutovalo i ve fóru.

fotbal.vsestudy.cz - návštěvnost v roce 2006Při posledním zveřejnění statistik jsme mimo jiné informovali o zavedení povinné registrace do diskuzního fóra pro ty, kdo do něj chtějí přispět. Vynutilo si to ohromné množství spamu. Nová verze systému, která by se měla letos objevit, by toto měla odstranit a poté fórum opět otevřeme i pro anonymní přispěvatele. Nicméně při registraci si každý může sám vybrat, zda se přihlásí pod jménem či přezdívkou, kterou mohou ostatní snadno identifikovat, či zda použije označení, podle něhož nelze poznat, o koho se jedná. Také takoví přispěvatelé v diskuzním fóru jsou a diskutují – slušně. Snažíme se fórum udržet v maximální možné míře jako zcela otevřenou arénu názorů. Pouze v případě, že by se objevila vulgární slova, byl by takový příspěvek smazán. Naštěstí se dosud nic takového nestalo a diskuze je víceméně věcná.

Příspěvky lze jednoduše přidávat také ke každému z publikovaných článků, což ale zatím není příliš využíváno.

Máte-li náměty, co by se na těchto stránkách mělo objevit, co by se dalo vylepšit či jakékoliv jiné poznámky, klidně je napište. Můžete je napsat jako komentář třeba pod tento článek, můžete je napsat do fóra, anebo nám je sdělte osobně.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice web a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Web sleduje více lidí, než kolik máme obyvatel

  1. Ještě drobné doplnění: Loni jsme publikovali celkem 96 příspěvků, tedy různých kratších i delších článečků, oznámení a pod. Ještě je nutné připočítat 13 příspěvků se starším datem, které jsme převzali ze staré verze webu.

  2. Pingback: Všestudy » Archív » Návštěvnost všestudského webu dále roste

Komentáře nejsou povoleny.