Činnost zastupitelů za období 10/06 až 1/07

ilustraceStarosta obce Všestudy Jiří Hánl na jednání zastupitelstva seznámil občany s činností zastupitelů od voleb v říjnu 2006 do konce ledna 2007. Tyto činnosti zčásti vycházejí z dříve zveřejněných plánů zastupitelů. Mezi největší akce tak patří plánované budování chodníků, oprava bývalé (tzv. malé) hasičárny (ta nyní slouží jako sklad popelnic), protihlukový val podél dálnice či pokračování výsadby zeleně. O tom, na co by se měla obec zaměřit, se diskutuje také ve fóru.


Kompletní přehled činnosti zastupitelstva, jak byl pezentován na zasedání

* Bylo provedeno vyhodnocení akce „Chodník-Vojkovská“ a předáno jako podklad pro vyúčtování přidělené dotace.

* Jednání s firmou IMPREST dopadlo úspěšně. Firma odstoupila od svého požadavku na proplacení fa. ve výši cca 130.000,- Kč.

* SÚS reagovala na výzvu a uklidila nánosy bláta na rozcestí u autobusových zastávek. Obec zároveň vstoupila do jednání s Krajským úřadem a ten následně s Ropidem o možnosti prodloužení spoje 13,30 až do obce. Jedná se hlavně o bezpečnost dětí při návratu ze školy.

* Obec se dočkala „vánočního stromku“. Jeho osvětlení bylo třeba provést v souladu s bezpečnostními předpisy. Bylo provedeno protažení přívodu el. ze sklepa budovy OÚ, venkovní vedení má napětí pouze 24 W, vše je opatřeno chráničkou, jištěním a je připojen stmívač . Současně bylo vyřešeno i osvětlení vchodu OÚ. Celkové náklady včetně osvětlení byly 9.300,- Kč včetně DPH.

* Bylo provedeno zhodnocení úklidu „černé skládky“ v obci Dušníky. Nyní se zvažuje o pokračování této akce.

* Byly zlikvidovaly knihy, které již delší dobu ležely v chodbě před knihovnou kde překážely a navíc svoji váhou zbytečně zatěžovaly strop. Dále bylo provedeno vyčištění mezí podél výjezdové silnice z obce ke křižovatce. Celkové náklady 800,- Kč.

* Vzhledem k narůstajícímu vybavení na péči o vzhled obce /sekačky,vyžínače, apd, bylo rozhodnuto o opravě bývalé /malé/ hasičárny. Tato budova bude opravena a opatřena proti krádeži mřížemi. Na výrobu a montáž mříží byly osloveny 3 firmy a jedna z nich již byla vybrána. Jedná se o náklad v hodnotě 27.200 Kč + DPH 19 %.

* Obec získala povolení k likvidaci „velké“ hasičské zbrojnice. Najít zájemce o bezplatnou likvidaci s využitím rozebraného stav. mat. se nepodařilo. Přistoupilo se tedy k jednání s firmami zabývajícími se likvidací staveb. Dá se předpokládat, že částka která bude získána prodejem žel. šrotu ze stavby zčásti pokryje náklady na likvidaci a skládkování.

* Byla učiněna poptávka na zpracování projektové dokumentace na pokračování výstavby chodníků. Výběrové řízení bude provedeno v souladu se zákonem. Občané budou včas informování o nabídkách a výsledku řízení.

* Je objednána geodetická firma na zaměření a vytyčení budoucích chodníků a zároveň na označení obecního pozemku, které by vedlo ke znovuzprovoznění např. cesty kolem Mlýnského potoka, výsadba podél cesty na Vojkovice (po panelech).

* Provádí se rekognostikace problematiky principu řešení likvidace splaškových vod v obci.

* Běží řízení na povolení oprav zvoničky Všestudy + zv.Dušníky n/Vlt.

* Připravuje se rozsah výsadby – doplnění zeleně na veřejně přístupných plochách v majetku nebo nájmu obce.

* Provádí se rekognostikace problematiky protihlukového valu podél D8.

* Jsou obeslány organizace (SUS, RŽP) k možnosti výsadby aleje od sušárny do Dušník n/Vlt.podél III/10151 – prozatím po jedné straně.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice usnesení a zápisy a jeho autorem je starosta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Činnost zastupitelů za období 10/06 až 1/07

  1. Pingback: Všestudy » Archív » Zápis 3/2007

  2. Pingback: Všestudy » Archív » Jak bude pokračovat výstavba chodníků?

Komentáře nejsou povoleny.