Do knihovny dorazily knihy pro mládež

všestudská knihovnaNavzdory tvrzení, že mládež nečte, všestudskou knihovnu navštěvuje hned několik čtenářů ve věku od 10 do 18 let. Trochu však donedávna ve fondech postrádali širší výběr přitažlivé literatury, přestože i pro ně se ve výměnných souborech z mělnické knihovny leccos našlo. Požádali jsme tedy ještě Středočeskou vědeckou knihovnu v Kladně o soubor zaměřený právě na -náctileté čtenáře a bylo nám vyhověno.


Zveme tedy k návštěvě i další mladší čtenáře, kteří se zajímají o nejrůznější žánry a druhy: v zapůjčeném souboru najdou dívčí romány, dobrodružnou literaturu, naučné knihy, encyklopedie a další. Kladenská knihovna může vyhovět i specifičtějším požadavkům na výběr knih: pokud byste uvítali v knihovně například soubor detektivek, knih pro nejmenší děti, knihy jednoho nakladatelství nebo jiný okruh.

Nabízí k výměně následující:
– odbornou a populárně naučnou literatura, učebnice, skripta, normy, mapy, atlasy, beletrie, literatura pro děti a mládež
– zvukové nosiče (CD, kazety, gramofonové desky), „zvukové knihy“ (kazety s četbou pro nevidomé), videokazety, hudebniny (noty)
– seriály – časopisy, noviny, sborníky
– regionální literaturu – knihy, kartografické dokumenty a seriály se vztahem k Středočeskému kraji.

Pokud máte taková přání na soubor knih nebo jiných médií, sdělte nám je prosím e-mailem anebo je tlumočte přímo knihovníkovi. Nemůžeme slíbit dodání konkrétní knihy nebo autora, na to systém výměn dosud není uzpůsoben. Na Kladně však existuje pro čtenáře řada on-line i jiných zajímavých služeb, a proto doporučujeme vaší pozornosti právě stránky knihovny.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je katia. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.