V knihovně se zdokonalíte v práci s PC a internetem

počítač LenovoVážení spoluobčané, dovolujeme si vás opětovně pozvat k návštěvám internetové místnosti místní knihovny. Rádi bychom, aby k počítačům a internetu našlo cestu co nejvíc z vás, občanů, všeho věku. Od února proto pořádáme tematicky zaměřené konzultace pro práci s počítačem, vždy každou druhou středu od 18 do 19 hodin. Konzultace mohou probíhat jednotlivě nebo v menší skupině a budou postupovat přiměřeným tempem. Konzultace poskytujeme občanům Všestud ZDARMA.

Průvodcem po světě počítačů vám bude Jan Beržon.
První konzultace se konají 14/2/07.


Orientační program konzultací pro únor – květen 2007:

1. Seznámení s počítačem – jeho součásti, nejpoužívanější programy a kde je hledat. Zařízení, která s počítačem komunikují.

2. Jak píšeme a ukládáme dokumenty, možnosti textového editoru, základní „zkratky“. Psaní dopisu, objednávky, životopisu.

3. Internet – co vše na něm lze najít. Jak rychle a účinně vyhledávat. Internetové stránky obce. Vyhledáváme: práci, úřady, školy, lékaře apod. Nejznámější portály.

4. E-mail – založení a správa internetové schránky. Jak posílat velké soubory po internetu. Chaty, fóra, diskuse.

5. Jak vytvářet tabulky, k čemu se dají používat. Vytvoření grafu.

Pokud jste pokročilejší uživatelé, můžete samozřejmě přicházet i s konkrétními dotazy na jiná témata (práce s fotografiemi aj.) v běžné otevírací době internetové místnosti: pondělí, středa: 17:00 – 20:00.

Těšíme se na vaše návštěvy.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice oznámení a jeho autorem je katia. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.