Někde aleje kácí, Všestudy alej sází

výsadba nové alejeV některých krajích naší země, jak jsme se v médiích dověděli, je nutno podle silničářů aleje z bezpečnostních důvodů vymýtit. Moc práce s odklízením sněhu neměli, a tak se jali i kácení realizovat, přes protesty veřejnosti. Naštěstí nikoli ve Všestudech, kde naopak letos v předjaří na žádost obce spolupracovali na úpravě vozovky a jejího okolí. Reprezentativní alej směrem od Veltrus ke Všestudům s výhledem na zvonovitou siluetu Řípu, kterou nám můžou všechny sousední obce závidět, už od tohoto týdne není jedinou.


nová alej je téměř hotovápohled směrem k DušníkůmJak zastupitelé plánovali (viz Sumář plánovaných akcí), tak učinili: pustili se do výsadby dubů od tzv. „nové sušárny“ směrem k Dušníkům, po levé straně silnice. Závěrečnou fázi zachycují naše fotky, bohužel pořízené až poslední, poněkud pošmourný den výsadby. Už teď působí cesta utěšeněji než dřív a při dobré péči o stromy se můžeme za čas chlubit dalším kultivovaným kouskem přírody, jakých je ve středních Čechách pomálu.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je katia. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Někde aleje kácí, Všestudy alej sází

  1. Parada. Jen bych se chtel preptat proc duby? Proc ne treba lipy, ktere by navic poskytly obzivu vcelam a lipovy kvet na caj…

Komentáře nejsou povoleny.