Strouha nám zčervenala a zabíjí nejen ryby

mrtvá ryba ve strouzeVoda ve strouze má červený nádech (patrný dokonce i z fotografií) a nikdo zatím neví, proč tomu tak je. Nezapáchá více než je obvyklé, avšak zabíjí. Napřed pouze několik ryb, ale v sobotu 9/6/07 našla místostarostka obce Jaroslava Tůmová na břehu mrtvou ondatru. Přestože byla správa parku na podivné zbarvení vody a úhyn ryb upozorněna před zhruba deseti dny a její zaměstnanec odebral vzorek vody, Vodárny a kanalizace vzorek údajně neanalyzovaly, že prý „pokud to nesmrdí, tak to nic není.“ Jaroslava Tůmová po nálezu uhynulé ondatry kontaktovala Povodí Vltavy, kde zatím žádný problém z okolí Všestud nahlášený neměli. Přislíbili urychlené ohledání místa. Nezbývá než doufat, že identifikují příčinu a bude možné ji urychleně odstranit.

Klikněte pro další fotografie.
11/6/07 v 7:00: doplněny další informace a fotografie

na co doplatila ondatra? mrtvých ryb plave ve strouze spousta co způsobuje červené zabarvení vody?

V neděli 10/6/07 dopoledne přijeli na základě oznámení Jaroslavy Tůmové na místo hasiči, kteří začali lovit uhynulé ryby. Celkem jich dle vlastního odhadu ze strouhy vylovili zhruba 500. Na místo dorazil také vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu Kralupy Jan Kobera, který přislíbil svolat v obci jednání všech zainteresovaných, které by mělo vést ke zlepšení stavu strouhy.
hasiči loví uhynulé ryby na místě byli i policisté dorazilo několik hasičských vozů

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u „Strouha nám zčervenala a zabíjí nejen ryby

  1. V pondělním vydání (11/6/07) MF Dnes je na 2 stramně Středočeské přílohy o celé události článek. Můžete si jej přečíst i na internetu v online archivu (tam se ale budete muset registrovat – zdarma). Stačí pak do okénka vyhledávače zadat: všestud* (tak vyhledávač nalezne nejen slovo Všestudy, ale i jeho vyskloňované podoby) a zvolit patřičné časové období.

  2. Vážení spoluobčané, při pohledu na naší strouhu kde hasiči loví mrtvé ryby, nám nebylo dobře. Červená voda a leklé ryby nám připoměly naše otrávené psy. Stalo se to přesně na Štedrý den …. kdy jsme pro ně kopali hroby. Na veřejnosti i při zasedáních OÚ se velmi často hovoří o životním prostředí. Řada občanů ho chce chránit. Ale proč se dějí taková zvěrstva. Jaké je vlastně veřejné mínění, když se na obecním webu neobjeví ani jeden článek upozorňující na tuto skutečnost, natožpak aby je někdo odsoudil. Všichni ti diskutující pod jmeny Občan, Volič, Matylda, kteří nenechají nitku suchou na novém OÚ, nereagují. Oč těmto diskutujícím jde ? Hájit nějaké zájmy nebo jim jde o blaho obce ? Je velmi smutné číst, že obec hlásila tuto ekologickou havárii již dříve a nikdo nereagoval. Při diskusi s občany na břehu strouhy slyšíme, že již taková oznámení byla. Podpořte, “ vy“ pisálkové obecní úřad při řešení těchto „svinstev“. My, osobně zaplatíme rozbory vody, protože možnosti obce jsou omezené. Ať je viníkem kdokoliv, je nutné zatáhnout za záchranou brzdu a přestat kecat a začít dělat skutky. Žijeme tady přece my. My, očané Všestud. K tomu vás vyzýváme – Václav, Radek, Richard PECH .

  3. Vážený pane Pechu, pokud se obracíte na mě, jako provozovatele těchto webových stránek, pak vězte, že se nebráním žádnému článku a snažím se zde publikovat maximum informací o dění v obci. Samozřejmě ale nevím o všem.

    Opakovaně jsem zde i v diskuzi žádal o připomínky k webu a tipy na články. Každý má možnost využít diskuzní fórum a publikovat tam téměř cokoliv (diskuzi necenzuruji, pouze si vyhrazuji možnost smazat vulgární útoky – zatím jsem tak nemusel učinit). Téměř pod každým zde publikovaným textem je taktéž možné napsat komentář – jak sám už poněkolikáté činíte.

    Myslím si proto, že tento web dává prostor každému přímo, necenzurovaně a bez editace se vyjádřit (formou komentářů a v diskuzi). Stejně tak jsem připraven publikovat články přímo na tomto webu (mám-li dostatek podkladů, abych mohl článek zpracovat dle určitých standardů, které se tu snažím dodržovat) – bohužel podklady zatím mám pouze od obecního úřadu a několikrát jste mi je poslal Vy. Nikdo jiný zatím této možnosti nevyužil.

    Závěrem bych rád upřesnil, že http://www.vsestudy.cz již nejsou „oficiálním obecním“ webem, a přestože se tu snažíme publikovat ve volném čase co nejvíce článků, není to ani zdaleka naše povinnost a nejsme a nebyli jsme za to nikdy nikým placeni.

    Znovu tedy vyzývám všechny, kdo chtějí zprávy o dění zveřejňovat, aby se na mě obrátili. Mohou se zde prezentovat i organizace – stránky sportovců už běží dávno a vám jsem možnost prezentace TJ Sokol, který je v poslední době velice aktivní, již také nabízel.

Komentáře nejsou povoleny.