Jaké ulice si přejí obyvatelé Všestud?

anketa pro názvy ulicNa Návsi, Nad Náklí, U Sokola nebo třeba Šimákova – právě tak se možná bude jmenovat některá z 11 dosud bezejmenných ulic Všestud. Celkem občané, kteří se zapojili do ankety vyhlášené na těchto stránkách na konci srpna 2007, vymysleli přes 80 různých názvů. Téměř všechny navrhované názvy jsou popisné – typu Veltruská, Vojkovská, Ke Mlejnu.

Nejvíce různých návrhů se sešlo pro náves: 12. Naopak největší shoda panovala u krátké uličky v severovýchodní části obce, kde padly jen dva návrhy (Lomená, Klikatá) od celkem pěti lidí. Pro tuto uličku současně navrhovalo jméno nejméně účastníků ankety. Naopak nejvíce návrhů – 16 – se sešlo pro náves a pro krátkou spojku zabudovou obecního úřadu vedoucí podél tenisového kurtů TJ Sokol Všestudy (asi také proto hned devět návrhů používá název Sokol).

Kompletní přehled návrhů, jak byl prezentován na zasedání zastupitelstva 19/9/07, najdete v samostatné tabulce. Názvy jsme opravili, aby odpovídaly pravidlům českého jazyka (stále ještě není zažité, že se u víceslovných názvů ulic u prvních dvou slov píší vždy velká písmena).

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.