Fórum prošlo inovací a opět přijme i anonymní vzkazy

úvodní stránka fóra VšestudDiskuzní fórum na stránkách Všestud přešlo na aktualizovanou verzi systému, který nám umožnil fórum opět odemknout i pro anonymní příspěvky. Těm totiž bylo téměř dva roky uzavřené (viz tehdejší článek), neboť tehdy začaly tzv. roboty do fóra tlačit spam. Pokud chtěl tedy někdo do fóra něco napsat, musel se napřed buď pod svým jménem, či pod přezdívkou zaregistrovat.

antispam filtr - kódRegistrační jména jsou i nadále v platnosti, nicméně nyní lze snadno přispět i bez registrace – stačí opsat kontrolní kód z obrázku. Registrace se ale vyplatí, protože přináší výhody, které nepřihlášený návštěvník nemá – například po přihlášení uživatel ihned uvidí, kde se objevily nové příspěvky. Může si také nastavit, která témata ho zajímají a nechat si posílat e-mailem upozornění, pokud se v daném tématu objeví nový příspěvek.

web Dolní PovltavíStejný systém, jaký zajišťuje chod fóra Všestud, používá i web Dolní Povltaví. Na adrese forum.dolnipovltavi.cz se tak můžete také zapojit do diskuze, vytvářet vlastní témata či reagovat na příspěvky jiných.

Diskuzní fórum představuje pro obce vynikající prostředek, jak veřejnost co nejvíce zapojovat do rozhodování, jak s lidmi sdílet informace a komunikovat. Navíc jsou informace zveřejněné na fóru snadno k dohledání, takže stačí na nějakou otázku odpovědět jen jednou a případné další žadatele o stejnou informaci na odpověď odkázat. Zastupitelé tak svým voličům, ale i dalším lidem mohou ukázat, že je jejich názory zajímají nejen před volbami, ale i mimo ně. V mnohých městech a obcích už na to přišli a zastupitelé i úředníci se ve fórech aktivně zapojují do diskuzí a tazatelům trpělivě odpovídají a vysvětlují.

Věřím, že diskuzní fórum bude i nadále prostorem především pro kultivovanou debatu. Je potěšitelné, že se za celou dobu existence fóra, tedy za téměř 3,5 roku, mezi příspěvky neobjevilo žádné vulgární slovo.

rekapitulace odkazů na fóra:
fórum Všestudy
fórum Dolní Povltaví

komentáře

komentáře