Všestudský úřad opět zdobí vlajka pro Tibet

Tibetská vlajkaDne 10. března 2009 si svět připomíná 50. výročí povstání Tibeťanů proti čínské nadvládě. Výročí připomínají také tibetské vlajky na budovách úřadů – včetně toho všestudského, kde se letos objevuje počtvrté.

Vloni podpořilo symbolickým vyvěšením vlajky Tibet 349 radnic a obecních úřadů, jejichž zastupitelům není útlak obyvatel této země lhostejný. Česká republika se k mezinárodní akci připojila v roce 1996.

Více informací o akci Vlajka pro Tibet naleznete v článku vydaném u příležitosti prvního vyvěšení vlajky ve Všestudech, na webu www.tibinfo.cz a v internetové encyklopedii Wikipedia.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice události se štítky a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u „Všestudský úřad opět zdobí vlajka pro Tibet

  1. Vlajku zaznamenala i MF Dnes (zde jen úvodní část článku se zmínkou o Všestudech):

    11.03.2009 – (mno) – Střední Čechy – str. 04
    Vlajka pro Tibet? V Nymburku a Příbrami ne

    Střední Čechy – Desítky středočeských měst a obcí si včera připomněly 50. výročí okupace Tibetu vyvěšením jeho vlajky. Z okresních měst vlajku nevyvěsili pouze na radnicích v Nymburku a Příbrami.
    Vlajka včera vlála například v Kladně. „Považujeme za správné alespoň symbolicky podpořit snahy Tibetu o získání svobody,“ řekl kladenský primátor Dan Jiránek. Magistrát Mladé Boleslavi podpořil Tibet již podvanácté. **Vlajka vlála i v malých obcích, jako jsou například Všestudy na Mělnicku.**

    Regionální mutace| Mladá fronta DNES – střední čechy (střed)

  2. Zmínka o Všestudech jako o tradičních vyvěšovatelích tibestké vlajky byla i v Mělnickém deníku.

Komentáře nejsou povoleny.