Na „Žabinci“ vyhrávali všichni

putovní pohár našel svého nového majiteleV neděli 30/8/09 se okolo všestudského obecního úřadu srotilo nebývalé množství dětí, dospělých a sportovců všeho věku. Obecní úřad pořádal Loučení s prázdninami, při kterém na děti čekala nejen trampolína nebo skákací hrad, ale i soutěže, hry a občerstvení.

Za budovou se už před 14. hodinou začali na startovní listinu zapisovat první účastníci závodu Žabincový prolog (na který jsme zvali). Ten po letech obnovilo spolu s SK Viktoria Všestudy sdružení Dolní Povltaví a vyzvalo všechny, aby se dostavili na dvou- či vícekolových samohybech poháněných vlastní silou.

pozn.: odkaz na stránku s fotografiemi najdete na konci článku

AKTUALIZACE 1/9/09 v 10:21: doplněno video


Žabincový prologV kategorii dospělých vyjelo 12 závodníků a 9 z nich si dojelo pro ceny – nejhodnotnější, kýbl žabince, získal absolutní vítěz Petr Foit. Vůni žabince soutěžící odpuzovali vysoutěženou becherovkou a parfémy. V kategorii žen vyhrála Aneta Johanidesová, která se vřítila do cíle jako třetí! Cenu za originální vozidlo získal Luděk Málek se synem Albertem, který se nechal svým potomkem táhnout na laně na podivném samohybu sestávajícím ze tří koleček a kmenu stromu, opatřeného volantem. Originalitu porotci ocenili i u další závodnice v dokonalém kostýmu uklízečky, Heleny Šarochové. Publikum mohutně tleskalo Josefu Maškovi, sportovci, který ve Všestudech hodně pamatuje.

ceny pro vítěze na stupníchDětí se ke staru nahrnulo tolik, že jim pořadatelé v nastalém zmatku různě pozměnili jména a na některé málem zapomněli. Vítězné trojice Jirka Boček, Pavel Srp, Miloš Kuchta a Kačka Šimková, Katka Berková, Maruška Martínková odvedly skvělé výkony s neuvěřitelnou vervou. Poté velkoryse nechaly i všechny ostatní účastníky vystoupit „na bednu“ a převzít medaile a diplomy. Na všechny děti se také dostaly sladké dobroty i zmrzka, v parnu víc než žádaná.

vítězové a všechny děti dostali diplomKdo pamatuje přelom 80. a 90. let ve Všestudech, vybaví si první ročníky prologu: poprvé byla dokonce zakázána kola s přehazovačkami. Na trať tedy vyjeli muži i ženy, po venkovsku v teplákách nebo montérkách na herkách všeho druhu a stáří. Snímky z prvních ročníků byly k pokochání na dvou nástěnkách, které budou k vidění v zázemí SK Viktoria Všestudy.

originální putovní pohár: kýbl žabinceDíky patří všem, kteří se podíleli na přípravách a průběhu ročníku 2009:
SK Viktoria Všestudy, zejména pánové Šulc, Lorenc st. i ml. – zajištění medailí, pohárů, žabince, moderování a předávání cen, zajištění zmrzliny
Obecní úřad Všestudy – souhlasil se spojením dvou akcí v jednom termínu
Péťa a Jindra Kadeřábkovy, Markéta Stehlíková – zajišťovaly hladký průběh, předání cen, doprovázely děti při závodu, navíc v oděvech k tomu nezpůsobilých
Luděk Málek – dodal špulky od drátů na stupně vítězů
MUDr. Eva Málková – zdravotnická pohotovost, které naštěstí nebylo zapotřebí
Eda Zeman a Fery Szabó – dohotovili stupně vítězů k dokonalosti
Luděk Šťastný – kameraman
obyvatelé Všestud, kteří se zachovali skvěle a v příslušnou dobu uvolnili místa před svými domy pro průjezd závodníků
… a všichni další, kdo pomohli, poradili, fandili nebo prostě přijeli ať už jako diváci nebo účastníci.

Doufáme, že se už nyní těšíte na další ročník!

Žabincový prolog 2009 a Loučení s prázdninami ve Všestudech od Dany Šťastné na serveru Vimeo.

odkaz na fotogaleriifotografie ze Žabincového prologu najdete v této galerii (na stejný odkaz vede i kliknutí na předchozí obrázek galerie umístěný vlevo)

komentáře

komentáře

4 komentáře u „Na „Žabinci“ vyhrávali všichni

  1. Bylo to moc hezké!!!Všem se moc líbilo…BUdeme rádi kdyby se Žabincový prolog konal i příští rok….Ahoj

  2. Pingback: Všestudy » Archív » Připravte se na Žabincový prolog ’10

  3. Pingback: Havránek » Archív » Havránkovu cyklosezónu 2011 ukončil Žabinec

Komentáře nejsou povoleny.