Přijďte na čtvrté setkání sousedů s promítáním

nákres zámkuPo loňské přestávce se bude ve Všestudech konat už čtvrté sousedské setkání nad staršími fotografiemi z obce i okolí. Zároveň bude představen projekt Schola Naturalis, oživující zámecký areál Veltrusy, a to vše v neděli 20/6/2010 od 18:00 v sále hostince U Přemysla. Přes pozdější datum konání (oficiálně se slaví na konci května – letos 28/5/10) se tak hlásíme ke Svátku sousedů, který se v posledních letech těší zejména v evropských zemích velké oblibě.


V přednáškové části bude letos kastelán zámku Veltrusy PhDr. Pavel Ecler prezentovat projekt Schola naturalis, díky němuž by se měl v nejbližších letech zásadně pozvednout veltruský zámecký areál. NPÚ na projekt letos získal 232 miliony korun – a publikum se například dozví, kde a jak budou tyto peníze investovány.

Druhou část večera vyplní promítání fotografií, pohledů a zajímavých dokumentů, které se týkají historie obce, zejména období první poloviny 20. století. Nově budou k vidění např. fotografie rodiny generála Aloise Šišky, který v 50. letech nedobrovolně (leč podle vyprávění vcelku poklidně) pobýval v Dušníkách nad Vltavou. K zajímavým spisům patří i doklady o hospodaření sportovců ve Všestudech, účetní knihy, rodné listy nebo hasičské zprávy.

Vstupné je malý tácek libovolného občerstvení, nealko nápoje hradí obec Všestudy.

Pokud máte další zajímavé snímky nebo dokumenty, budou pořadatelé i hosté velmi rádi, když je přinesete s sebou a umožníte nahlédnout. Na Vaši účast se těší Dolní Povltaví o.s.

Zde je přehled článků o předchozích všestudských setkáních sousedů:
2008
2007
2006

komentáře

komentáře