V sobotu proběhne Miřejovický půlmaratón Všestudy

Miřejovický půlmaratón v roce 2012: občerstvovací staniceUž popáté v historii poběží běžci v rámci Miřejovického půlmaratónu dvakrát přes Všestudy a Dušníky nad Vltavou. Závod startuje 3/8/13 na tradičním místě v Miřejovicích a tradičně v 10:00 hod. Předpověď počasí straší podobným horkem jako vloni – jasno a až 35 stupňů Celsia!

V obci Všestudy bude jako každý rok občerstvovací stanice a první závodníci by se u ní – do obce vběhnou kolem Červeného mlýna – měli objevit zhruba deset minut po startu, tedy zhruba v 10.10 hod. Pokračují dále přes Dušníky nad Vltavou až za Dědibaby, kde je otočka. Zpět do Všestud se nejrychlejší dostanou ještě před jedenáctou hodinou a budou pokračovat po silnici směrem na Veltrusy. Běžci jistě uvítají povzbuzení kdekoliv podél trati. Mnozí z nich by v horkém dni uvítali možnost proběhnout pod vodou z rozstřikovače – pokud bydlíte podél trati a můžete v době běhu nastavit rozstřikovač tak, aby mířil na část silnice (aby si běžci mohli vybrat, zda proběhnou vodou, či se jí vyhnou), určitě jim tím pomůžete.

Letos bude běžců 200 (tedy méně než vloni). Dohodl se na tom organizátor akce – Maratonklub Miřejovice s obcí Nová Ves, pod kterou Miřejovice spadají, a to kvůli nedávným záplavám, které Miřejovice postihly.

komentáře

komentáře