Miřejovický půlmaratón v sobotu opět protne Všestudy

Miřejovický půlmaratón ve VšestudechZhruba 15 minut po startu, tedy v sobotu 2/8/14 kolem 10.15 hod., by se měli nejrychlejší běžci Miřejovického půlmaratónu dostat na občerstvovací stanici na 5.25 kilometru závodu před obecním úřadem Všestudy. Přiběhnou k ní od Červeného mlýna a budou pokračovat na Dušníky a za Dědibaby, kde je otočka. Odsud se stejnou cestou do Všestud vrátí a na stejném místě (13,65 km trati), kde byla občerstvovací stanice, pro ně bude k dispozici voda na napití i osvěžení. Trať odsud do cíle míří jinudy – běžci pokračují po silnici přes celé Všestudy směrem do Veltrus a pak až do Miřejovic, kde je po 21,0975 km cíl.

Trať závodu je stejná jako v předchozích pěti ročnících. Zatímco předchozí dva roky sužovala běžce vedra, kdy teplota dosahovala až 35 stupňů Celsia ve stínu, letos by sice mělo být také horko, ale nižší. Ve čtvrtek ráno předpověď počasí na sobotu ukazovala maximálně 29 stupňů a jasno. I tak jistě někteří běžci uvítají třeba možnost proběhnout pod vodou z rozstřikovače, který lze nastavit tak, aby mířil na část silnice (někteří běžci naopak takové občerstvení nechtějí). Povzbuzení kdekoliv na trati bude jistě vítané všemi.

Miřejovický půlmaratón a souběžné akce, které se v den hlavního závodu konají přímo v Miřejovicích, pořádá Maratonklub Miřejovice. Obec Všestudy akci podpořila menším finančním příspěvkem.

Odkazy na fotografie z loňského ročníku najdete v komentářích pod článkem na webu Dolní Povltaví.

mapa trati Miřejovického půlmaratónu

mapa trati Miřejovického půlmaratónu

komentáře

komentáře