Výsledky voleb a cesta k ustavujícímu zasedání

ilustraceVýsledky voleb sice už známe, dokonce byl zveřejněn i Zápis o výsledku voleb do zastupitelstva obce (pdf, 1 MB), ale oficiální výsledky budou pravděpodobně až v úterý 14/10/14, kdy mají vyjít ve Sbírce zákonů. Následující den tak začne běžet desetidenní lhůta pro případné zpochybnění platnosti výsledků u soudu, která skončí v pátek 24/10/14. Poté běží 15denní lhůta, ve které má dosavadní starosta za úkol svolat ustavující zasedání. Jeho uskutečnění ovšem ještě oddaluje povinnost zveřejnit termín konání ustavujícího zasedání zastupitelstva na úřední desce nejméně sedm dní před jeho konáním. Ustavující zasedání se tak může konat nejdříve v pátek 31/10/14 po 16. hod. (lhůty totiž obecně končí v 16.00) a nejpozději v pondělí 10/11/14 (protože 15denní termín vyprší v sobotu, posouvá se ukončení lhůty až na první pracovní den).

Mandát zvolených zastupitelů začíná okamžikem ukončení voleb a na ustavujícím zasedání ho potvrdí složením slibu členů zastupitelstva v samotném úvodu. Poté zpravidla zastupitelé kromě volby starosty, místostarosty či místostarostů rozhodují také o tom, které z funkcí budou tzv. uvolněné, a které neuvolněné (rozdíly viz článek o odměňování). Současný starosta obce Jiří Hánl byl ke své funkci zastupitelstvem uvolněn od října 2012. O tom, co to znamená, jsme tehdy psali. Stejně tak se na ustavujícím zasedání určují počty členů tzv. povinných výborů (finanční a kontrolní) a volí se jejich předsedové i členové.

komentáře

komentáře

6 komentářů u „Výsledky voleb a cesta k ustavujícímu zasedání

  1. Blahopřeji Vám, ale jestli to mezi kývajícímý oslíky vydržíte tak jste frajer.

  2. Také blahopřeji, konečně to bude mít nějakou úroveň.

  3. Máme nejen Kývající oslíky, ale i slepce= oslík pro zeleň, sportovní oslík už ví kde je hřiště díky pivu

  4. Jak tak koukám tak máme nejen kývaly. ale i slepce = komisař pro zeleň spíše pro plevel, sportovní už ví kde je hřiště díky pivu
    kde proslul výrokem mě nikdo nic na sport nedá tak proč budeme dávat jiným.

  5. Jsem už starší ročník, tyhle novoty mne moc nezajímají, ale už se na to nemůžu koukat. Hodně se mne dotklo, že i mě někdo považuje za kývajícího oslíka, jsem jeden z těch 105 hlasů, který volil tak jak je pro tuhle vesnici přínosné. Anonym a Georg jsou asi jen banda zakomplexovaných, závistivých budižkničemů, kteří sami v životě nic nedokázali. Slepí jsou pravděpodobně oni, protože jinak by viděli ty změny, které jsou v naší vesnici, ale asi je oceňují spíš cizí (třeba naši přátelé) než ti domácí.
    Máme chodníky, bude kanalizace, okolí vesnice je upravené, procházka do parku nevede kolem kopřiv, šrotiště a rozpadlého hangáru.
    Co dokázali předchozí zastupitelstva??? Neslyšela jsem nic o tom že by sehnali nějakou dotaci. Postavil se jeden chodník, za neuvěřitelně vysokou cenu (teda spíš lochneska) po kterém raději nikdo nechodí. Obecní pozemky se prodaly pod cenou. Sekačka se zašantročila sportovcům. O tom kolik stál služební telefon se mluvilo i na zasedání a to neřešil nikdo. Akce byly jen na hřišti, kolik stály nevím, ale cukrdlata se pak vždycky ještě prodávaly v hospodě na hřišti.
    Jsem zvědavá, co nám předvede pan editor. Jestli šel do zastupitelstva jen kvůli tomu, aby bylo více článků, tak to budu fakt celá radostná. Než číst internet, to se jdu raději projít po naší krásné vesnici.
    Jo? Vlastně budu mít měkčí vodu!
    Jinak jsem šťastná, že se do zastupitelstva nedostaly „komunikátorky“. Starší nám už komunikaci předvedla a mladá ani pozdravit neumí. Taky se divím, proč si stěžují na málo akcí a málo informací o nich. Je to vždycky na krámě a ve vývěsce. Já chodím na každou a nikdy jsem je neviděla.
    A příspěvky na sport? Opravdu proč? Je to jen pozůstatek komunistických praktik. Z veřejných rozpočtů ať se dotují sporty pro děti a mládež. Dospělí když chtějí sportovat, ať si to platí sami.

Komentáře nejsou povoleny.