Miřejovický půlmaratón v sobotu dvakrát protne Všestudy

ilustrace: Miřejovický půlmaratónJako každý rok rozdělí prázdniny Miřejovický půlmaratón, jehož trasa vede skrz Všestudy i Dušníky nad Vltavou. Každý běžec proběhne v sobotu 1/8/15 oběma obcemi dvakrát, protože obrátka je až za Dědibabami.

Ti nejrychlejší přiběhnou do vsi od Červeného mlýna zhruba v 10.15, tedy asi čtvrt hodiny po startu. Před obecním úřadě je na značce 5,25 km čeká první občerstvovací stanice. Pak pokračují přes Všestudy do Dědibab (i tam je čeká občerstvovací stanice), několik desítek metrů za nimi se otočí a vrací se zpět. U obecního úřadu se ještě jednou osvěží (to budou mít v nohách 13,65 km) a pak pokračují skrze obec po Veltruské (už tedy ne k Červenému Mlýnu) do Veltrus, a zpátky do Miřejovic, kde je po 21,0975 km čeká cíl.

Letos zatím předpověď počasí hlásí na sobotu oblačno a teploty kolem 20° C, což je pro běžce ideální. Pokud se k tomu ještě přidá povzbuzení, jistě se jim poběží lépe. Miřejovický půlmaratón a souběžné akce, které se v den hlavního závodu konají přímo v Miřejovicích, pořádá Maratonklub Miřejovice. Obec Všestudy akci podpořila menším finančním příspěvkem.

Dále v testu je trasa závodu na mapě.

Fotografie z loňska najdete na flickru.

mapa trati Miřejovického půlmaratónu

mapa trati Miřejovického půlmaratónu

komentáře

komentáře