Všestudy se k akci Vlajka pro Tibet hlásí od roku 2006

Tibetská vlajkaObec Všestudy se letos opět zapojila do mezinárodní kampaně Vlajka pro Tibet, která probíhá každoročně 10. března na výročí Tibetského národního povstání z roku 1959. Cílem akce je poukázat na porušování lidských práv v Tibetu formou vyvěšení tibetské vlajky.

Všestudy se k této symbolické akci připojují již od roku 2006 (tehdy vlajku vyvěsilo 274 českých měst a obcí) a patří tak mezi stálé podporovatele tibetského lidu a jeho práva na sebeurčení. Obec vyvěsila tibetskou vlajku na svém úřadě a také na několika dalších místech ve vesnici.

Letos se k akci Vlajka pro Tibet připojilo celkem 866 českých obcí a měst, což je nejvyšší počet v historii kampaně. Česká republika tak patří mezi nejaktivnější země v podpoře Tibetu.

Kampaň Vlajka pro Tibet má především symbolický charakter a je vyjádřením solidarity s Tibeťany, kteří trpí pod čínskou okupací již více než šedesát let. Tibetská vlajka je jedním z nejvýraznějších symbolů, který Tibeťané v Tibetu používají při nenásilných protestech. Za její vyvěšení jim hrozí až několikaleté tresty vězení.

 

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky se štítky a jeho autorem je yanca. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.