Internet ve Všestudech: více možností připojení

WiFi anténa
Na starém továrním komíně ve Všestudech se v srpnu 2006 objevily nové antény. Patří firmě Easic z Veltrus, která po kraji buduje svou bezdrátovou síť. Kromě sítě této firmy a ADSL připojení společnosti Telefónica O2 (dřívější Český Telecom) je možné ve Všestudech ulovit signál dalších poskytovatelů bezdrátového připojení (zpravidla na frekvenci 2,4 GHz, příp. 5,4 GHz. Samozřejmě by mělo být možné připojit se i prostřednictvím mobilního telefonu (GPRS/EDGE), kde ale rychlost nebude zrovna přehnaná (reálně cca 50 kbps), nebo přes další mobilní technologii CDMA, kterou nabízí taktéž Telefónica O2 (dříve Eurotel) – v tomto případě by reálná rychlost měla dosahovat cca 400 kbps. Časem by zde měla přibýt možnost připojení přes síť 4G nabízenou firmou T-Mobile (reálné rychlosti 500 kbps, resp. 1 Mbps).


cedule lákající na internetFirma Easic svou síť během léta přepracovala a přišla s novými tarify. Mimo jiné také nabízí možnost připojení zdarma – jde ale o sdílené připojení o rychlosti 64 kbps, přičemž je nutné se každých 20 minut logovat. Každopádně někomu takové připojení může postačovat a rozhodně je ideální pro odzkoušení připojení před tím, než se rozhodnete pro některý z tarifů. V tuto chvíli jsou právě poskytovatelé bezdrátového připojení založeného na technologii WiFi asi nejvýhodnější, protože nabízejí poměrně nízké ceny.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice novinky a jeho autorem je info. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.