Policisté z Mělníka zkoušeli dětské řidiče

policisté z MělníkaPoslední srpnový den, jedna hodina odpoledne, mraky se trhají a děti na kolech a tříkolkách se scházejí na všestudském hřišti. Pokukují po policejním autě, které tu stojí zaparkované, a hlavně po OPRAVDOVÝCH policajtech, konkrétně po mluvčí mělnické policie a jejím kolegovi z „nehodovky“. Ten sám dětem přiznal, že je na takové akci poprvé: nachytat ho se ale nikomu nepodařilo, všechny otázky bez váhání zodpověděl.

Nastala teoretická část programu: děti se v ní hlavně dověděly, jak se bezpečně chovat na silnici a jak má vypadat správně vybavené kolo. Paní mluvčí si samozřejmě jako správná policistka už při příjezdu všimla dvojice dívek, které se na hřiště hrnuly bez přileb a přes půl vozovky. Kluci i holky si ale reputaci vylepšili svými znalostmi předpisů a dopravních značek – měli jsme dojem, že věděli často i víc než spousta dospělých řidičů. A chtít po nich, aby správně uvedli svou adresu pro případ, že se ztratí, bylo už opravdu nošením dříví do lesa. Trochu údivu vyvolalo u menších hlavně zjištění, že kolo nepatří na chodník, zato kolečkové brusle ano.


A hurá na stroje, tedy kola a koloběžky! Prokličkovat mezi lavičkami a kužely nebyl problém, teprve přejezd zvýšené překážky po úzkém prkně se stal skoro nerozlousknutelným oříškem. Soutěž v pomalé jízdě někteří napoprvé nepochopili a vřítili se do cíle s pocitem vítěze, zato rychlý objezd hřiště pochopil napoprvé každý. Dopravu na kruhovém objezdu řídila hlavní organizátorka akce a nutno ji pochválit, neboť k nehodě i přes kumulaci řidičů nedošlo. Čilý dopravní ruch dokumentoval také fotograf Mělnického deníku.

Praktickou část rovněž zvládli všichni, a tak mohli dostat kromě bonbónů nefalšované dětské řidičáky, ale i omalovánky, testy znalostí a další informační materiály. Pro jistotu… kdyby NÁHODOU zapomněli, jak mají správně jezdit.

Ostatně – podívejte se na fotografie z odpoledne 31/8/06 sami.

komentáře

komentáře

Příspěvek byl publikován v rubrice fotografie a jeho autorem je katia. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.